Citește recenziile 365-ADS, conturează o imagine cat mai clară a serviciilor și a produselor comercializate în mediul digital.

O cale sigură sa afli ce spun cumpărătorii!

Adaugă și tu recenzia ta! Recenziile online sunt importante pentru orice afacere. Odată cu situația actuală, acestea au devenit chiar esențiale atunci când dețineți o afacere locală. A avea recenzii și evaluări pozitive vă va ajuta să ieșiți în evidență și să atrageți trafic pe site-ul dvs. si indirect vanzări. Pentru clienții potențiali, recenziile online sunt esențiale. Fiecare dintre noi ar verifica recenziile înainte de a rezerva o casă de vacanță scumpă din Constanta.

Modul în care stabilim dacă un site sau o companie este de încredere

Recenziile online sunt importante pentru afacerile care vand servicii sau produse. Vizitatorii pot intelege ce a experimentat un cumparator inainte de a se decide.

De ce ar trebui să reacționezi la recenziile pozitive și negative?

Recenziile vă spun ce părere au alte persoane, clienții dvs. despre produsul dvs. Dacă răspundeți la recenzii, le arătați clienților că vă pasă de părerea lor. Și asta vor aprecia. De asemenea, va face afacerea dvs. să iasă în evidență față de alte companii, deoarece multe dintre ele nu depun eforturi pentru a răspunde recenziilor online, mai ales atunci când vine vorba de recenzii negative. În afară de aceasta, răspunsul la recenzii vă va ajuta să câștigați încrederea noilor clienți.

De ce trebuie să răspunzi?

Dacă scrieți un răspuns la o recenzie, nu scrieți numai persoanei care a scris recenzia. Răspunsul dvs. va fi acolo pentru ca toți potențialii dvs. clienți să poată vedea. Gestionarea recenziilor cu grație, recunoștință și un pic de inteligență poate avea un impact imens asupra modului în care oamenii vă percep marca.

La ce recenzii ar trebui să răspundeți? Reacția la recenzii pare a fi un lucru înțelept de făcut. Asta nu înseamnă că ar trebui să răspunzi la fiecare recenzie. Răspunsul la recenziile negative va arăta clienților potențiali cum rezolvați problemele și rezolvați soluții pentru clienții nemulțumiți.

Este indicat sa se ofere răspunsuri și la recenziile foarte pozitive, mai ales dacă răspunsul este elaborat și detaliat. Răspunsul la recenzii pozitive vă va oferi posibilitatea de a vă promova marca și de a vă arăta pasiunea pentru compania dvs. Răspunsul la recenzii pozitive nu este atât de greu de făcut și, de asemenea, destul de distractiv.

Asigurați-vă că sunteți entuziaști și nu răspundeți la fiecare recenzie pozitivă cu același răspuns exact. Fii autentic și recunoscător într-un mod care se potrivește modului tău normal de comunicare ca afacere. Cele negative au nevoie de o strategie.


Cum Răspunzi la Recenziile Negative

Cum răspundeți la acele recenzii negative? Ce ar trebui să faci și ce capcane ar trebui să eviți? Voi împărtăși șapte sfaturi despre cum să le gestionezi!

Calm

Nu este niciodată timpul pierdut să obțineți o recenzie negativă. În unele cazuri, se poate simți pe nedrept. Poate că tonul recenziei este dur sau personal. Prima ta reacție va fi cel mai probabil una emoțională. Poate că te vei mânia sau vei fi foarte frustrat. Într-un astfel de caz, este înțelept să va relaxati un moment înainte de a scrie răspunsul.

Aveți un Plan

Comentariile și recenziile negative vor apărea întotdeauna la un moment dat. Este un lucru bun să te pregătești pentru asta. Ați putea avea pregătite câteva răspunsuri standard. Aveți grijă să nu folosiți niciodată același răspuns de mai multe ori. Adaptați întotdeauna un răspuns la specificul pe care îl necesită situația. Dacă aveți pregătite câteva propoziții frumos redactate, vă puteți ajuta să formulați răspunsul în căldura momentului.

Sunteti Stapan pe Problema

Un anunt negativ înseamnă că cineva a avut o experiență proastă cu afacerea dvs. Poate că nu le-a plăcut mâncarea pe care ai servit-o în restaurantul tău. Desigur, acest lucru s-ar putea datora lipsei lor de gust, dar un astfel de răspuns nu va fi satisfăcător pentru potențialul dvs. public. În majoritatea cazurilor, începeți să vă cereți scuze pentru experiența lor negativă, chiar dacă nu este (în întregime) vina dvs. Îți pare rău că au avut o experiență negativă. Îți pare rău că mâncarea nu a avut un gust bun.

Dacă ceva nu a funcționat din cauza unei greșeli pe site-ul dvs., spuneți-le oamenilor acest lucru, rezervați-vă greșeala și cereți scuze pentru aceasta. Dacă cineva nu și-a luat desertul și este supărat în legătură cu asta, investigați specificul situației. De fapt, ai uitat de desertul lor?

Recunoașteți greșeala, cereți scuze și încercați să remediați problema. În acest caz, invitați-i înapoi să aibă desert altă dată. Toată lumea face greșeli și oamenii chiar iartă dacă ești dispus să-ți arăți latura umană. Respectați-vă greșelile, cereți scuze și încercați să găsiți o soluție.

Lasă pe cineva să corecteze răspunsul tău

Nu sunteți niciodată un autor obiectiv al răspunsurilor la mesajelor negative. Ești implicat; ceea ce ar putea părea rezonabil pentru tine, ar putea părea nebun agresiv pentru altcineva. Dacă nu sunteți sigur de răspunsul dvs., lăsați pe altcineva să îl citească mai întâi (cineva obiectiv)… poate fi o idee bună. :).

Scurt și Dulce

Nu scrieți răspunsuri prea lungi. Fă-le scurte și dulci. Nimeni nu vrea să citească un răspuns de treisprezece paragrafe. Chiar dacă cineva te insultă personal într-o recenzie, nu ar trebui să devii personal niciodată. Încearcă să rămâi profesionist și politicos în orice moment.

Nu te lăsa Prins în Discuții Indelungate

Nu vă lăsați niciodată blocați în discuții îndelungate. Răspunde o dată, poate de două ori dacă este necesar, dar nu mai răspunde după aceea. Nimeni nu vrea să citească o discuție completă între un client nemulțumit și o afacere. Sau poate că unora le place să citească așa ceva, dar nu reflectă bine afacerea dvs.

Mutati Discuția Offline

Cineva a avut o experiență proastă cu afacerea dvs. și sunteți capabil să o rezolvați? Încercați să îi contactați în afara canalului de recenzii. Rugați să ia legătura cu departamentul dvs. de vânzări sau de asistență. Oamenii nu și-au luat desertul? Invitații la restaurantul dvs. Oamenii nu pot lua legătura cu departamentul dvs. de asistență? Ajută-i să facă o conexiune. Răspundeți la recenzia lor negativă, comunicându-le că le-ați contactat personal și luați discuția în altă parte pentru a le rezolva problema.

Dacă ați avut câteva răspunsuri negative, probabil că veți dori să le îngropați sub o grămadă mare de răspunsuri pozitive. Poate veți întâlni clienți care au experiențe pozitive. În orice caz, invitați-i să lase o recenzie. Veți observa că o mulțime de oameni sunt dispuși să facă asta!